Biden: „Câte masacre ar mai trebui să aibă loc pentru ca SUA să reprime armele”

„Câte masacre ar mai trebui să aibă loc pentru ca SUA să reprime armele?” – Președintele Joe Biden s-a adresat națiunii cu o astfel de întrebare. Într-un discurs special, Biden le-a cerut congresmenilor să ia măsuri urgente împotriva violenței cu armele, după masacrele de la Buffalo și Uwald, despre care el a spus că au transformat școlile și supermarketurile în „arene de crimă”.

Dacă parlamentarii nu acționează, a avertizat președintele SUA, alegătorii trebuie să facă alegerea lor într-un vot la jumătatea mandatului, în noiembrie.

(Joe Biden, președintele SUA)

„Trebuie să interzicem armele de asalt și magazinele de mare capacitate. Dacă nu putem interzice armele de asalt, atunci trebuie să creștem vârsta pentru a le dobândi de la 18 la 21 de ani, să consolidăm verificările antecedentelor, să adoptăm legi privind custodia în siguranță și legile cu semnalul roșu. Imunitățile care protejează producătorii de arme de răspundere ar trebui, de asemenea, ridicate, ar trebui abordată criza de sănătate mintală, iar victimelor rezultate din violența cu arme ar trebui să li se acorde o atenție deosebită. Acestea sunt măsuri raționale bazate pe bunul simț”.

Biden a apelat la Senat, unde sunt necesare 10 voturi republicane pentru a adopta o inițiativă de control al armelor. Președintele SUA a subliniat că, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor, „armele sunt primul ucigaș al copiilor din țară”, înaintea accidentelor de mașină.

Cu toate acestea, analiştii consideră că acţiunea serioasă a Congresului în acest domeniu este „puțin probabilă”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata