Biserica Catolică schimbă canonul, astfel încât pedofilii să nu rămână nepedepsiți

Pentru prima dată în istorie, Biserica Catolică a inclus un articol în Codul de Drept Canon care condamnă abuzurile sexuale asupra minorilor de către clerici. Până acum, actele de pedofilie au fost privite ca nerespectarea celei de-a șasea porunci biblice: „Să nu comiți adulter”!

După o lungă serie de scandaluri care au zguduit Sfântul Scaun de câteva decenii, s-a luat decizia de a renunța la formularea învechită.

„Abuzul asupra copiilor este acum clasificat drept o infracțiune împotriva demnității individului”, a declarat Monseniorul Juan Ignacio Arrieta, secretar al Consiliului Pontifical pentru Legislație.

Decizia privind pedepsirea autorilor infracțiunilor sexuale împotriva copiilor și adolescenților va fi luată în mod individual. Cea mai mare măsură este excomunicarea.

Aceasta este exact decizia luată de Papa Francisc în februarie, 2019, în legătură cu cardinalul american Theodore McCarrick. Potrivit bishop-accountability.org, peste 195000 de oameni au fost uciși de preoții pedofili în Biserica Catolică SUA între 1950 și 2016.

În ultimii ani, reprezentanți de rang înalt ai diecezelor chiliene, australiene, germane, irlandeze, poloneze și franceze au fost demiși sau plasați în arest.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata