Năstase: „Chiar dacă suntem parte a aceleiași familii europene, suntem diferiți de PAS”

Liderul Platformei DA Andrei Năstase spune că formațiunea sa a avut posibilitatea să depună dosarul pentru înregistrarea în cursa electorală din prima zi, însă a așteptat, până în ultimul moment, „coagularea forțelor de dreapta”. Năstase spune că și-ar fi dorit un bloc electoral cu PAS, după modelul blocului ACUM, deși recunoaște că formațiunile au agende electorale diferite, notează IPN.

„Întotdeauna am militat pentru unitatea forțelor proeuropene. Acum nu avem această unitate pentru că a existat decizia altor formațiuni de a merge în alegeri separat. Pe fondul alegerile prezidențiale, cei de la PAS cred că se descurcă și fără noi. Chiar dacă suntem parte a aceleiași familii europene, suntem diferiți de PAS, noi milităm pentru păstrarea valorilor tradiționale, pentru mai multă protecție socială medicilor, profesorilor, agricultorilor. Ei au o agendă puțin mai diferită față de noi”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC 21.

Andrei Năstase se arată convins că formațiunea sa se va regăsi în viitorul Parlament, întrucât, spune Năstase, vine în fața oamenilor cu o echipă profesionistă și integră.

„Le sugerăm oamenilor să voteze în funcție de integritatea echipei pe care o prezintă fiecare formațiune și în funcție de rezultatele livrate. Echipa Platformei DA din Parlament a demonstrat profesionalism, implicare și rezultate concrete pe diferite domenii. Noi nu avem banii celor din echipele lui Șor, Usatîii, Dodon pentru a ne face campanie plătită la televizor sau pe internet, iar ei investesc milioane în mediatizare și în reclamă pe internet”, a mai spus Andrei Năstase.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat deja nouă concurenți electorali pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate, iar alte 5 dosare sunt în proces de examinare. Potrivit ordinii depunerii dosarelor la CEC, Platforma DA va fi a 9-a pe buletinul de vot.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata