Bolea: „Abaterea de la valorile familiei tradiționale mă deranjează”. PSRM propune modificarea Constituției

Deputații PSRM propun modificarea Constituției pentru a introduce interzicerea familiei formată din „parteneri din același sex”. La fel, se propune ca părinții să fie „tată și mamă”, pentru a evita formula „părinte 1 și părinte 2”, cum se promovează în unele state occidentale. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Vasile Bolea, care a precizat că aceste inițiative urmează să fie semnat de cel puțin 34 de deputați (inițiativă constituțională) și au menirea să apere valorile tradiționale ale familiei

„Ultimii ani, pe plan mondial, dar și pe plan regional, legat de promovarea valorilor tradiționale, sunt unele forțe care bat și atentează la valorile tradiționale, proprii nu doar Moldovei, dar și altor țări ale lumii. Sunt organizate diferite marșuri și propagande au luat amploare. Pe plan european, dar și în societatea moldovenească, este considerat un pericol”, a declarat Vasile Bolea, deputat PSRM.

În calitate de părinte a doi copii, vreau să vă spun că acest lucru mă deranjează. Constituția consfințește relația ca fiind dintre un bărbat și o femeie. Noi vedem modificarea Constituției. Pe lângă acest lucru, noi vrem să mai introducem alte prevederi: „Statul interzice căsătoria dintre persoane de același sex, iar părinții copiilor să fie „tata- sex masculin” și „mama – sex feminin”.

Astăzi, până la sfârșitul zilei, va fi colectat un număr de voturi ale deputaților, apoi – la Curtea Constituțională.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata