Boțan: „PAS n-ar putea să obțină majoritatea, în caz de alegeri anticipate”

Deși este pe val, Partidul Acțiune și Solidaritate nu poate lua în niciun caz 50 de mandate în cadrul unor eventualele alegeri anticipate. Prognoza îi aparține lui Igor Boțan și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, unde a explicat, potrivit cifrelor ultimelor sondajele de opinie, de ce acest lucru este imposibil.

„Dacă avem 65% deciși, din aceștia jumătate aproape sunt pentru Maia Sandu, dar ceilalți 35% ce faceți cu ei?! Distribuția nu e proporțională al acestora. Ca să fim corecți trebuie să admitem că din cei indeciși, 35%, PAS-ul ar putea lua aproximativ o treime ceea ce-i aduce la un rating real sub 40%, nicidecum 50%”.

Totodată, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă a mai spus că, în prezent, partidul Maiei Sandu a ajuns la rating-ul pe care l-a avut pe vremuri cel condus de Vladimir Filat.

Astfel, chiar dacă se va ajunge unde-și dorește șeful statului, la anticipate, nimic nu este pierdut pentru celelalte partide, inclusiv pentru cele de stânga. Or, PAS, care are o comunicare oribilă cu partenerii, zice Boțan, va avea o misiunea foarte grea de-a forma o majoritate parlamentară, spune acesta.

„Părerea mea este că PAS-ul , în pofida faptului că au oameni de foarte bună calitate, dar nu au experiență politică și acest lucru se vede. Nu pot comunica. Campania de comunicare a PAS-ului este oribilă, la fel ca și cea a doamna președintă. Deci, dacă ei nu vor trage concluzii din acest lucru vor avea doar de pierdut”.

Precizăm că declarații directorului executiv al ADEPT au fost făcute imediat după ce președintele țării, Maia Sandu a declarat, în contextul deciziei de ieri a Curții Constituționale care a anulat decretul șeful statului de-a o numi pentru a doua oară pe Natalia Gavrilia la funcția de prim-ministru, că nu va accepta sub nicio formă o altă candidatură pentru postul de premier al Guvernului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata