BREAKING NEWS/ Vladimir Plahotniuc anunță revenirea în politica din Moldova: „Eu sunt un politician care știe bine să rezolve situațiile de criză și vine timpul meu acum”

Ex-liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, anunță revenirea în politica moldovenească. Într-un interviu acordat pentru Tribuna, Plahotniuc a declarat că este un politician „care știe bine să rezolve situațiile de criză și vine timpul meu acum”.

În același timp, Plahotniuc a declarat că nu a fugit din țară ci „a cedat puterea”.

„Am considerat mereu și consider și acum că un politician trebuie să iasă în spațiul public doar dacă are să spună ceva cu adevărat important și de interes public, și nu pentru a face paradă de declarații și vorbe despre nimic. M-am ținut de acest principiu și nu am mai apărut de aproape de trei ani în spațiul public deoarece nu am considerat că e timpul pentru declarații speciale.

Cum am zis și mai devreme, am vrut mai întâi să dau posibilitate noii coaliții ACUM cu PSRM să-și demonstreze „aptitudinile”, apoi le-am oferit aceeași posibilitate „harvardiștilor”, ca să arate și ei ce pot face în guvernare fără ca să aibă scuză să spună că, ceva ori cineva de pe loc i-a încurcat să se manifeste. Și au avut 3 ani pentru a aduce vremurile bune în țară.

Cât de bine s-au isprăvit  – se vede după situația în țară și ăsta este și subiectul, motivul care m-a făcut să iau decizia, pe care o anunț acum: am decis să revin în politica din Moldova. Eu sunt un politician care știe bine să rezolve situațiile de criză și vine timpul meu acum.

Iar această decizie de a reveni în politica este, la rândul său, explicația ieșirii mele publice de azi cu acest interviu.”, a declarat Plahotniuc.

Fostul politician afirmă că nu a mai apărut de aproape de trei ani în spațiul public deoarece nu a considerat că are ceva de spus.

Acesta mai spune că a decis să revină în politică pentru că astăzi Moldova s-ar confrunta cu o criză totală și complexă, „care este mult peste capacitățile celor din Guvernul PAS.”

„Eu văd cum țara se duce de râpă și cum deznădejdea cuprinde tot mai multă lume din Moldova, eu văd și alte riscuri serioase care ne amenință în viitorul apropiat. Eu văd cum această guvernare PAS pretinde că se preocupă de țară, dar nu-i pasă deloc de oamenii acestei țări(…) Vreau să fie foarte clar, eu nu am de gând să stau mult în politica moldovenească. Doar atât cât e nevoie ca să rezolv crizele și să pun țara pe făgașul unei dezvoltări normale și durabile. Și pentru asta îmi va trebuie mai puțini ani decât vă imaginați. După aceea, mă voi ocupa doar de afacerile mele din exterior, cu simțământul datoriei față de țară împlinit, dar și cu sufletul împăcat că am finalizat proiectele planificate. Dar acum, acum Moldova are nevoie de implicare și de foarte mult efort din partea mea și a echipei.”, a mai spus fostul lider al democraților.

În ceea ce privește sancțiunile anunțate de SUA, Plahotniuc afirmă că le va contesta prin intermediul avocaților.

„Vom demonstra că Maia Sandu a operat cu falsuri și minciuni pentru a denigra un oponent politic de care ea se teme până azi, chiar dacă eu am stat la distanță de procesele politice din țară”, a mai declarat Plahotniuc.

Interviul integral oferit de Vladimir Plahotniuc poate fi urmărit aici.

Amintim că, în iunie 2019, după ce Blocul ACUM și PSRM au format o majoritate parlamentară și au investit guvernul Sandu, democrații au fost nevoiți să cedeze puterea, iar Plahotniuc a părăsit Moldova. Câteva zile mai târziu, acesta a anunțat că își depune mandatul de președinte al partidului, iar la sfârșitul lunii iulie a anunțat că își depune și mandatul de deputat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata