Cadrele didactice vor putea beneficia de sporuri mai mari pentru dirigenție

Astfel, după adoptarea documentului, un cadru didactic care are o clasă de 35 de elevi va putea beneficia de un spor pentru dirigenție de cel mult 880 de lei, față de circa 560 cât este în prezent, urmând ca fiecare instituție să stabilească suma în funcție de resursele disponibile.

„Investiția în resursa umană din educație este una dintre prioritățile mele ca ministru. Vom continua această serie de măsuri nu doar prin garanții sociale suplimentare, dar și prin alte măsuri, de exemplu, prin programe de mentorat și formare profesională pentru cadrele didactice din sistem”, susține ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.

Sporul cu caracter specific pentru dirigenție se va acorda pentru timpul efectiv lucrat în anul de studii, inclusiv pe perioada vacanțelor, prevedere care anterior lipsea. Sporul pentru verificarea lucrărilor scrise, administrarea cabinetului, precum și pentru activitatea cu elevii cu cerințe educaționale speciale se va putea acorda pentru timpul efectiv lucrat în perioada 1 septembrie – 31 mai, inclusiv vacanțele de toamnă,  iarnă,  primăvară și de Paști.

Calcularea sporurilor cu caracter specific se va efectua anual, în raport cu salariul de funcție al învățătorului la clasele primare și cel al profesorului în învățământul secundar. Calculele se vor face în baza numărului de elevi înregistrați la data de 1 octombrie a fiecărui an școlar.

Proiectul documentului a fost consultat cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului, Federatia Națională a Sindicatului de ramură, cadrele de conducere și didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Opiniile părților interesate pot fi transmise la următoarea adresă de e-mail:  [email protected] până la data de 7 august 2023.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata