Candu: „Eu i-am împrumutat bani lui Plahotniuc”

Președintele partidului Pro-Moldova spune că i-a împrumut lui Vladimir Plahotniuc 5 milioane de lei, iar acesta din urmă, ulterior, i-a compensat banii prin procurarea apartamentului pe care acum îl deține. Ba mai mult, Candu spune că, în momentul de față, îi este dator lui Plahotniuc cu o sumă mare. Deputatul a mai adăugat că, acum, economiile sale sunt pe sfârșite. Declarațiile au fost făcute la o emisiune de la postul Jurnal TV.

„Eu i-am împrumutat bani domnului Plahotniuc în decembrie, 2016, în baza unui contract – 5.000.000 de lei, banii mei și am primit acești bani pe parcursul a doi ani de la împrumut. Transferurile bancare sunt, actele sunt, banii sunt declarați în declarația de avere. Dlui a fost un om de afaceri prosper cu foarte multe afaceri. Atunci când i-am împrumutat acești bani, am știut foarte bine că are de unde mi-i întoarce. Eu astăzi sunt într-o perioadă mai dificilă față de dlui. Domnul Plahotniuc mi-a compensat prețul de vânzare-cumpărare a apartamentului pe care l-am cumpărat și am câțiva ani la dispoziție să găsesc sursele corespunzătoare să-i reîntorc banii. La ora actuală, economiile mi se epuizează încetul cu încetul, afacerile pe care am vrut să le pornesc nu au mers”.

Amintim că, anterior, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a spus că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți în urma furtului miliardului, prin intermediul grupului Șor, iar în privința sa urmează a fi înaintate încă trei capete de acuzare și solicitată extrădarea imediată din SUA, pentru a fi tras la răspundere în Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata