Carburanții se vor scumpi de mâine din nou, ca urmare a stabilirii a noi prețuri maxime pentru benzina și motorina standard de către ANRE

Continuă loviturile „sub centură” pentru șoferii din Moldova. Carburanții se vor scumpi de mâine din nou, ca urmare a stabilirii a noi prețuri maxime pentru benzina și motorina standard de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Astfel, de marți, un litru de benzină standard 95 va costa 20,39 lei, în timp ce motorina standard va fi comercializată la un preț maxim de 16,56 lei.

Mai exact, prețul benzinei se majorează cu 13 bani, iar motorina va fi mai scumpă cu 18 bani.

La fel ca și ultima scumpire, care a fost efectuată la sfârșitul săptămânii trecute, și această majorare se întâmplă în urma unor modificări operate de către Partidul Acțiune și Solidaritate în luna august la legea comercializării produselor petroliere, care prevăd că ANRE stabilește zilnic prețurile maxime plafon pentru benzina și motorina standard, în timp ce petroliștii stabilesc la propria discreție prețurile pentru celelalte tipuri de carburant.

În urma acestor modificări s-au înregistrat creșteri de prețuri. Mai mult, marile rețele de stații PECO au afișat toate prețuri similare atât la benzina 95 cât și la motorina standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata