Casa lui Hitler va deveni un sediu de poliție

Clădirea în care s-a născut liderul nazist Adolf Hitler, în Austria, va fi transformată într-o secție de poliție, potrivit unui anunț al Ministrului de Interne de acolo, care a declarat că acesta ar fi un „semnal clar” că proprietatea nu a comemorat nazismul. Hitler și-a petrecut primele săptămâni din viață într-un apartament din clădirea secolului al XVII-lea din orașul austriac Braunau. Soarta proprietății a făcut obiectul unei dispute îndelungate.

Timp de zeci de ani, guvernul a închiriat-o de la fostul său proprietar, în încercarea de a opri turismul spre extrema dreaptă. Guvernul austriac a intrat în posesia casei în 2016, în baza unui ordin de cumpărare obligatoriu, pentru un preț de aproape un milion de euro. Unii au cerut ca aceasta să fie doborâtă, în timp ce alții au susținut că ar trebui să fie folosit pentru desfășurarea unor acte de caritate.

Hitler s-a născut la Braunau am Inn, unde tatăl său fusese detașat la muncă, în aprilie, 1889. Familia a rămas într-un apartament din clădire câteva săptămâni după naștere, înainte de a se muta la o altă adresă din zonă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata