CC, despre sesizarea Socialiștilor: „N-au adus suficiente argumente”

Curtea Constituțională (CC) a respins vineri, 19 martie, cererea de suspendare a acțiunii decretului Maiei Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu, în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru. În Decizie, Înalta Curte menționează că autorii sesizării, deputații socialiști, Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, nu au prezentat o argumentare suficientă în ceea ce privește survenirea eventualelor prejudicii iminente pentru securitatea constituțională în cazul nesuspendării Decretului nr. 47-IX din 16 martie 2021, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier.

Tot în ședinta CC de vineri, Curtea a declarat admisibilă sesizarea nr. 60a/2021 depusă de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea. Ședința Curții Constituționale în cadrul căreia va fi examinată în fond sesizarea pe 22 martie, la ora 10:00.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat, tot marți, că își retrage candidatura.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata