Un nou regim de lucru pentru piețe, restaurante și unități comerciale. Restricțiile anunțate de premier

Ciocoi

Au fost discuții aprinse, discuții în contradictoriu, dar am ajuns la concluziile necesare. La începutul ședinței, membrii Comisiei au fost informați despre situația pandemică actuală din Republica Moldova.

Toate raioanele din Moldova sunt sub cod Roșu. Cel mai grav este în Chișinău. Situația este gravă inclusiv în Anenii Noi, Ialoveni, Briceni.

Avem pacienți mulți în stare foarte gravă. Crește numărul de pacienți intubați – 79 de persoane.

Prin urmare, după dezbateri, efort de convingere, CNESP a decis:

  1. Modificăm programul de lucrul al centrelor comerciale și unităților nealimentare, care-și vor încheia programul la 18:00.
  2. Programul de lucru al piețelor – 07:00-15:00
  3. Restaurantele – la 20:00, urmând ca între 20:00-07:00 să livreze
  4. Interzicem desfășurarea nunților, cumetriilor, aniversărilor.
  5. Interzicem consultării științifice, olimpiade, competiții sportive, expozițiilor, evenimentelor comerciale.
  6. Teatrele, cinema, săli de cultură – cu limită de spectatori

Am stipulat obligativitatea prezentării la intrarea în țară a testului negativ la Covid-19. Cei care nu vor avea acest test, vor fi obligați să completeze fișele epidemiologice și să stea 14 zile în carantină. După a zecea zi, în caz de test pozitiv, vor ieși din izolare. Vor fi obligați și studenții, și elevii.

Despre organizarea procesului educațional. Am pledat pentru sistarea generală, însă argumentele invocate de ME și epidemiologi. Prin urmare, decizia este să delegăm administrațiilor publice locale, liceelor, grădinițelor, cum vor proceda în legătură cu situația epidemiologică din localități.

Toate structurile de control vor fi angrenate masiv pentru respectarea acestor noi măsuri anunțate. Vor face razii permanente, repet, pentru a verifica gradul de respectare a restricțiilor.

Chemăm mediul academic și științific să se implice în comunicare și acțiuni necesare pentru a opri pandemia Covid-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata