Cea mai mare scumpire vreodată a benzinei și motorinei

Din rău în mai rău. Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorine de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova va crește semnificativ și mâine, atingând astfel noi antirecorduri, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit ANRE, pe 10 martie, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 26.68 lei sau cu 99 de bani mai mult decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, joi, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 25.02 lei per litru, un preț cu tocmai 1.91 lei mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 6.59 lei per litru, în cazul benzinei și cu 8.37 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata