Ceban a primit o diplomă din partea Patriarhului Kiril pentru „susținerea inițiativelor bisericești”

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a primit o diplomă din partea Patriarhului Kiril, chiar de Ziua Chișinăului. Aceasta i-a fost înmânată de către președintele Fundației Internaționale a Unității Popoarelor Ortodoxe, care se află în Moldova, cu prilejul sărbătorii, scrie Unimedia.

„Îl avem în ospeție pe președintele Fundației Internaționale a Unității Popoarelor Ortodoxe, care a venit să vă înmâne diploma patriarhală primarului Ion Ceban, care a muncit mult pentru prosperarea Fundației încă de pe timpul când era în Parlamen și ulterior, fiind în toate funcțiile pe care le-a ocupatâ”, a menționat Înalt Preasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove.

„Fără blagoslovirea dvs și fără organizarea, în frunte cu Ion Ceban, nu ar fi fost această sărbătoare și această invitație. Din acest motiv, din numele Patriarhului Kiril aș dori să vă felicit cu ocazia acestei sărbători. Este o sărbătoare dublă, hramul orașului și sărbătoarea deplinătății ortodoxiei moldovenești. Astăzi aici s-au adunat mulți oameni minunați, care sunt prezenți de mult timp în activitatea Fundației noastre, care peste câteva luni împlinește 27 de ani și în toți acești ani muncim activ pe pământul moldovenesc, fapt pentru care aș vrea să vă mulțumesc, Înalt preasfinția dvs, pentru tutela asupra secției moldovenești a Fundației, care este foarte activă în fortificarea unității ortodoxe în întreaga lume. În special aș vrea să îl felicit și să îi mulțumesc lui Ion Vasilievici, pentru munca sa, în primul rând în calitate de primar. Timp de câteva ore de când mă aflu la Chișinău, am auzit foarte multe cuvinte frumoase în adresa lui, care se străduie și face multe pentru ca acest oraș minunat să devină și mai bun. Îi urez succes și sper că în această companie, lucrurile vor merge bine pentru toți chișinăuienii”, a menționat Valerii Alexeev, președintele Fundației Internaționale a Unității Popoarelor Ortodoxe.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata