Ceban, către Spânu: „Dragă „Prințes al Gazelor”, nu este meritul dumneavoastră”

Cei mai mari producători din industria alimentară din Chișinău vor fi deconectați de la apeduct și canalizare, începând de luni, 20 decembrie. Avertizarea vine din partea primarului general al capitalei, Ion Ceban, care, în cadrul unei ieșiri la presă, a spus că acest lucru se va face dacă guvernarea nu va renunța la atacul raider la adresa companiei municipale Apă-Canal Chișinău.

(Ion Ceban, primarul general al municipiul Chișinău)

„Dacă cei de la Inspectoraul pentru Protecția Mediului nu-și retrag și nu anulează jupuierea municipiului și nemijlocit a Apă-Canalului de 12 milioane de lei, care trebuie să fie achitați de către Întreprindere pentru motive absolut analogice, acoperindu-se, cei de la Inspectorat cu așa-numita Lege, atunci declar public că de săptămâna viitoare, cei mai mari agenți economici din industria alimentară vor fi deconectați de la rețeau de canalizare publică.”

Aici trebuie de precizat, că, în context, Ceban a mai spus că anume de la aceste companii producătoare devărsările în canalizarea publică au o concentrație sporită.

Ulterior, edilul Capitalei a venit cu un șir de critici dure la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate, în prim-plan, avându-l pe Dumitru Alaiba, cel care a fost adus în politică de însuși Ceban, care a recunoscut acest lucru astăzi, în premieră.

(Ion Ceban, primarul general al municipiul Chișinău)

„Apropo, am văzut și un președințel de comisiei de economie, care este specialist în toate, mai ales în a scrie pe facebook. Așa m-am uitat foarte atent, este un om integru, bun, cinstit. Trei apartamente, o casă, mașini. Nu vor organele de drept să vadă de unde are acest președințel de comisie, care nu a făcut nimic în viața lui.”

De criticile lui Ceban nu a scăpat nici Andrei Spînu, care marți a declarat că o mare parte din Proiectului „Moldova drumuri IV” ține de centura Chișinăului.

(Ion Ceban, primarul general al municipiul Chișinău)

„Dragă „Prințes al Gazelor” nu este meritul dumneavoastră. Proiectul BERD și BEI a fost negociat încă doi ani în urmă. Și da, în acel proiect are inclusă porțiune unu și trei din centura Chișinău.”

La final, Ion Ceban a mai declarat și cum autoritățile centrale ajută la fluidizarea traficului din Chișinău, precizând că doar într-o singură zi au fost 47 de solicitări din partea unor demnitari de creare a undei verzi, iar în acest caz semaforul păstrează verde patru minute ca acești funcționari să ajungă mai repede unde le trebuie lor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata