Ceban, noi acuzații în adresa guvernării: „Cei de la guvernare bocesc”

Ion Ceban, primarul general al capitalei, vine cu noi acuzații în adresa guvernării, legate de majorarea tarifelor la gazele naturale. Ceban spune că de vină sunt guvernanții actuali, care, în opinia lui, știu doar „să bocească”.

„Minciuna are picioare scurte. Așa este și în cazul celor de la guvernare care se tot bocesc și spun minciuni oamenilor că pentru Republica Moldova au negociat un preț la gaz de două, trei ori mai mic decât în Europa sau în alte țări.
În Republica Moldova prețul pentru o 1000 de metri cubi se achită de două ori mai mare decât în multe țări precum: Germania, Grecia, Ungaria, Finlanda, Serbia, etc.
În toate aceste țări prețul este în jur de 300 de dolari pentru 1000 de metri cubi, iar la noi e 647.

 

În comparație cu aceste țări salariile în Republica Moldova sunt mizere, de câteva ori mai mici. Oamenii sunt la limită! Am fost informat ieri că unii cetățeni iau credite de la bancă pentru a face față cheltuielilor. Am tot fost întrebat care este suma facturii la gaz primită acasă și o prezint.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

 

Ce fac oamenii care au un salariu de 5000 de lei, chiar și 8000 sau 10000 de lei și cum să trăiască în această perioadă rece a anului? Iată de ce am propus Guvernului să aplice metoda achitării eșalonate a facturilor pe parcursul celor 12 luni. Este grav că majorarea semnificativă a prețului la gaz o resimțim la întreținerea instituțiilor sociale și a Primăriei. În urma acestor scumpiri, vor fi cheltuieli suplimentare din bugetul municipal, care nu au fost preconizate din motiv că cei de la guvernare au ascuns până în ultimul moment că vor avea loc noi scumpiri la gaz.

 

Am mai văzut propunerea prostească a celor care guvernează. Să facem economii în instituțiile de stat.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata