Săptămâna se termină cum și a început – cu scumpiri la carburanți

Săptămâna se termină cum și a început, adică cu vești negative pentru șoferi. Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova se va majora și în următoarele trei zile.

Așadar, sâmbătă, duminică, dar și luni, conducătorii auto vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 22.00 lei sau cu șapte bani mai mult decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, mâine, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 18.84 lei per litru, un preț cu 13 bani mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 1.97 lei per litru, în cazul benzinei A-95 și cu tocmai 2.53 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata