Ceban: „Putem să vaccinăm peste o mie de persoane pe zi, nu câteva sute, așa cum este în prezent”

În capitală continuă campania de vaccinare. Sunt disponibile multiple vaccinuri, însă există multe cazuri când persoanele programate nu se prezintă la vaccinare. Ion Ceban, primarul capitalei, a precizat că, la momentul actual, există peste 600 000 doze de vaccinuri disponibile, iar până în iunie se planifică să fie până la un milion de doze. Datele au fost comunicate la ședința operativă a serviciilor municipale.

Municipalitatea anunță că se pregătește lansarea etapei III de vaccinare, iar Centrul Municipal de Vaccinare va fi deschis pentru toți. Doritorii de a se vaccina sunt îndemnați să contacteze medicul de familie. Ion Ceban a atenționat că vaccinarea este prioritară și că vaccinul, oricare ar fi, protejează de infectare sau dezvoltarea unei a forme grave a bolii pe viitor.

(Ion Ceban, primarul general al capitalei)

„Cred că vaccinarea, așa cum spun specialiștii, este prioritară. Și specialiștii ne spun că doar vaccinul, oricare ar fi acesta, ne va proteja de infectare sau de a dezvolta o formă critică de boală. Vaccinuri sunt suficiente, sunt multe. La această etapă avem și infrastructură, cu centre, cu puncte de vaccinare, bine organizate, funcționale”.

Până în acest moment, în Moldova au fost vaccinate aproximativ 150.000 de persoane, dintre care peste 17.000 au primit ambele doze de vaccin.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata