Ceban, supărat pe decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică: „Să-și revizuiască decizia”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban se arată indignat de unele dintre ultimele decizii ale Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, mai ales de cele legate de capacitatea de 50% de umplere a transportului public. În context, edilul cere autorităților să-și revizuiască urgent ultimele decizii, deoarece aceaste măsuri, la moment, nu pot fi asigurate de municipalitate.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban se arată indignat de unele dintre ultimele decizii ale Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, mai ales de cele legate de capacitatea de 50% de umplere a transportului public.

În context, edilul cere autorităților să-și revizuiască urgent ultimele decizii, deoarece aceaste măsuri, la moment, nu pot fi asigurate de municipalitate.

„Noi am încercat să facem asta la capacitate de 60%. Pe parcursul anului 2020 am avut la linie efectivul maxim de autobuze și troleibuze. Chiar atunci când am avut carabinieri, cu tot respectul față de activitatea colegilor, nu s-a putut asigura ca această capacitate să fie de 60%. Eu cred că dacă nu va face față MAI-ul, atunci putem să-i rugăm pe cei din Comisie să meargă și se asigure aceste lucruri”.

„Situația va rămâne una incertă în municipiu atât timp cât numărul unităților de transport nu va fi suplinit. Astfel, pentru un rezultat cât mai rapid vor cere crearea unei platforme mai largi de discuții cu reprezentanții Parlamentului și ai Guvernului, sperând să se găsească soluții pentru majorarea numărului de unități de transport, după ce licitația privind procurarea celor 100 de autobuze a fost anulată”, a mai declarat Ion Ceban.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata