Ceban susține că delegațiile străine care vin în țară ar trebui să stea și ele în ambuteiaje, așa cum o fac și restul șoferilor

Edilul capitalei, Ion Ceban, nu va mai accepta ca principalele artere ale municipiului să fie blocate, pentru a asigura deplasarea delegațiilor străine, dar și a oficialităților Republicii Moldova, inclusiv a președintelui Republicii Moldova, premierului și președintelui Parlamentului, transmite Timpul.md.

Potrivit lui Ceban, la Direcția Transport a Primăriei Chișinău, într-o singură zi, au fost făcute 47 de solicitări pentru a fi asigurat „coridor verde” pentru diferiți „funcționărași” și „oameni buni”.

„Ei vor coridor verde, pentru că rânza lor nu vrea să aștepte în ambuteiaj. Într-o singură zi, „oamenii buni” (cu referire la sloganul Partidului Acțiune și Solidaritate – n.r), funcționărași de tot felul, au făcut 47 de solicitări ca să li se creeze confort, ca ei să ajungă, mititeii, înaintea tuturor. Adică, semafoarele erau reglate pentru cineva, iar pentru ca să revină la normal, era nevoie de patru minute. E vorba de 47 de ori într-o singură zi ca acești prinți, prințese, regine, regi ai să se miște în Chișinău așa cum vor ei. S-au blocat artere importante, bulevarde etc.”, a declarat Ceban astăzi, într-un briefing de presă.

Ceban a menționat că va interzice satisfacerea unor astfel de solicitări, chiar și atunci când e vorba de delegații străine.

„Vom solicita să nu mai fie stopat traficul nici în perioada când sunt diverse delegații. Traficul să nu mai fie stopat nicicum, sub nicio formă. Deplasarea se poate face pe benzile dedicate, fără a mai bloca intersecțiile. Am văzut mașini de poliție parcate pe benzile pentru cicliști… În loc să facă benzi reversibile, își bat joc de benzile dedicate… Cum ziceam, se pare că bunul Dumnezeu nu ține în această privință cu acești bravi reprezentanți ai neamului”, a răspuns revoltat Ceban.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata