Italia: „Cei care refuză să se vaccineze vor fi sancționați, până la inclusiv suspendarea din serviciu și privarea de salariu”

În Italia, toți lucrătorii școlii vor trebui să fie vaccinați împotriva covid. În acest caz, ei vor trebui să urmeze un curs complet de vaccinare, inclusiv a treia doză obligatorie. Această decizie a fost luată de autoritățile țării în legătură cu temerile tot mai mari cauzate de o nouă tulpină de coronavirus, omicron.

Vaccinările devin obligatorii și pentru alte categorii, în special pentru poliție, serviciile de urgență și armata. Cei care refuză vor fi sancționați, până la inclusiv suspendarea din serviciu și privarea de salariu.

Conducerea Organizației Mondiale a Sănătății notează că omicronul poate reprezenta un pericol grav, deși provoacă simptome mai puțin grave:

Oamenii de știință din Olanda cred că, în câteva săptămâni, tulpina omicron poate deveni dominantă în țară. În efortul de a încetini răspândirea acestuia, autoritățile extind măsurile restrictive. În special, sărbătorile de Anul Nou vor începe în școli mai devreme decât era planificat.

Proliferarea omicronului provoacă entuziasm în întreaga Uniune Europeană, iar Scoția nu face excepție. Autoritățile se gândesc la restricții în timpul sărbătorilor viitoare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata