Ceban: „Unele școli din capitală ar putea reveni la ore cu prezența fizică a elevilor”. Condiția pe care trebuie s-o întrunească

În instituțiile de învățământ din mun. Chișinău, unde se va ajunge la o rată de vaccinare anti-Covid de circa 70% în rândul cadrelor didactice, procesul de studiu se va desfășura cu prezența fizică la ore a elevilor. Declarația a fost făcută de către primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei din 12 aprilie, potrivit Newsmaker.md.

Am rugat Direcția educație să se orienteze în așa fel, încât ciclul preșcolar și primar să fie astăzi ca și prioritate. Știu că, în mare măsură, pe toți cei doritori, deja i-ați avut în aceste liste”, a precizat Ceban.

Edilul a precizat că, în școlile și liceele unde se va ajunge la o acoperire de vaccinare de aproximativ 70%, se va reveni la studii cu prezență fizică.

Prin vaccinarea prioritară a cadrelor didactice ne propunem să securizăm și începerea anului școlar de la 1 septembrie în condiții de normalitate, cu prezența fizică și în condiții optime de siguranță”, a precizat Ceban.

Până în prezent, circa 30% dintre cadrele didactice din Chișinău au fost vaccinate împotriva coronavirusului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata