CEC a aprobat programul calendaristic al alegerilor: „Campania electorală a început pe 28 aprilie”

Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021 a fost aprobat de membrii Comisiei Electorale Centrale, cu cinci voturi pro. Alți patru membri ai comisiei s-au abținut de la vot, potrivit TV8.

Proiectul privind aprobarea programului calendaristic a fost dezbătut în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrale. În cadrul discuțiilor, membrul CEC Andrei Volentir a menționat că perioada electorală a început pe data 28 aprilie, imediat după semnarea decretului prezidențial.

Maxim Lebedinschi, secretarul CEC, a menționat că „pentru a nu admite adoptarea unor decizii care ne obligă la calcule care nu sunt acoperite, propun amânarea acestui subiect. Să solicităm Guvernului să ne ofere un răspuns privind alocarea mijloacelor financiar și după să adoptăm”.
Totodată, acesta a propus ca subiectul să fie votat vineri, 7 mai. Însă propunerea nu a fost susținută de membrii CEC.

„Ne aflăm într-o situație dificilă. Pe de-o parte avem decretul prezindețial, care nu este contestat la CC, și produce efecte juridice. Consider că trebuie să purcedem la implementarea decretului, trebuie să votăm planul calendaristic și să purcedem la muncă. Propun să aprobăm acest plan calendaristic”, a menționat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului au fost estimate ca fiind necesare peste 125 milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata