Cei mai buni elevi din țară, pasionați de inventică și cercetare au participat la un tur informațional despre oportunitățile de studii la USM

În calitate de gazdă a Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”, Universitatea de Stat din Moldova (USM) a organizat pentru elevii participanți la Concurs un tur de informare și familiarizare cu mediul universitar, programele de studii și laboratoarele practice ale universității.

Pentru a simți atmosfera orelor de curs universitare, elevii au participat la o ședință de informare în Aula „Regina Maria”, unde au discutat cu studenții și cadrele didactice de la USM despre oportunitățile de formare profesională și personală în cadrul celei mai mari universități din țară.

Însoțiți de către studenții USM de la Facultățile Matematică și Informatică și Fizică și Inginerie, elevii au vizitat Laboratorul AVR, unde au avut acces la echipamentele XR (Realitatea extinsă, prescurtat XR, cuprinde: realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) și au avut parte și de o prezentare a „profesiilor” din domeniul IT, dar și a unor proiecte de realitate virtuală și augmentată elaborate de către studenții USM.

Un alt punct de atracție pentru elevi a fost Oficiul de Educație pentru Drone al Universității de Stat din Moldova, unde sunt realizate unele dintre cele mai actuale tehnologii în domeniul UVS și roboticii. Elevii au aflat despre arhitectura și avionica dronelor, echipamentele necesare pentru măsurare și monitorizare, modele și softuri de prelucrare a datelor, robotica pe baza platformei „Arduino” etc.

De asemenea, elevii au fost informați și despre studiul materialelor avansate (CaRISMA), dar și despre utilizarea infrastructurii moderne de cercetare existente (Atomic Force Microscopes – AFM și X-ray diffraction – XRD).

La finalul turului informațional, elevii și-au exprimat bucuria că au avut posibilitatea să descopere atât de multe lucruri interesante în cadrul USM și abia așteaptă să devină studenți pentru a-și dezvolta cunoștințele și a fi îndrumați de profesioniști în drumul către o carieră de succes.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata