Sinteza INSP: Peste 2 mii de încălcări în trafic, înregistrate de inspectorii de patrulare

În pofida faptului că în ultima perioadă se produc tot mai multe accidente rutiere soldate cu persoane decedate, șoferii din Moldova continuă să încalce regulile circulației rutiere. Astfel, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Național de Securitate Publică, în zilele de odihnă, au fost înregistrate 2.582 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în rândul a peste 850 de șoferi care au depășit limita de viteză. Totodată, alți 21 de conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate, dintre care 15 în stare de ebrietate avansată.

La fel, 384 șoferi nu au respectat indicatoarelor rutiere de prioritate.

În perioada menționată, au mai fost identificate 97 de încălcări ale regulilor de folosire a centurii de siguranţă, în timp ce 229 șoferi au oprit vehiculul în locuri interzise, iar 120 de șoferi nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliştilor.

Amintim că, în debutul ședinței Parlamentului de săptămâna trecută, președintele Legislativului, Igor Grosu, a solicitat amenzi mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație.

„Vreau ca noi, cei care suntem în Parlament, să facem tot posibilul și să intervenim urgent pentru a înăspri legislația pentru șoferii care nu respectă viteza. Viața are prioritate, iar toți vinovații trebuie pedepsiți”, a spus Igor Grosu.

De asemenea, oficialul a adresat un mesaj public către toate instituțiile responsabile, prin care a cerut să fie înăsprite pedepsele pentru cei vinovați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata