Cel puțin 17 persoane au murit și peste 30 au fost rănite, după ce rachete rusești au lovit Odesa

Cel puțin 17 persoane au murit și peste 30 au fost rănite, după ce rachete rusești au lovit o clădire rezidențială și un centru de recreere din regiunea Odesa. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației regionale, Serghei Braciuk.

Anterior, în timpul bombardării orașului Nikolaev, 8 persoane au fost ucise.

Forțele Armate ale Ucrainei raportează că, după întoarcerea Insulei Șerpilor sub controlul lor, teritoriul regiunii Odesa este complet eliberat de trupele ruse. Moscova susține că și-a retras trupele ca un gest de bunăvoință. Cât despre Donbass, situația de la Lysychansk este foarte grea, recunosc autoritățile ucrainene. Din cauza bombardamentelor constante, civilii nu pot părăsi orașul. În Seversk, ultima aşezare pe drumul spre Lisichansk, sunt deja vizibile urmele unei ofensive active a trupelor ruse.

(Osnat Lubrani, reprezentant ONU)

„Aproape 16 milioane de oameni din Ucraina au astăzi nevoie de asistență umanitară; in apa, mancare, servicii medicale, adapost, protectie. Acestea sunt cifre preliminare pe care Națiunile Unite le examinează în prezent”

Lisichansk este ultimul oraș important din regiunea Luhansk care rămâne sub controlul Kievului. Lupta activă pentru el face parte din eforturile Moscovei de a atinge scopul principal al așa-numitei „operațiuni speciale” – eliberarea Donbassului, care, potrivit lui Vladimir Putin, „se derulează conform planului”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata