USM este singura instituție de învățământ superior de la noi membră a UNICA, Rețeaua instituțională de Universități din Capitalele Europei

Un nou moment istoric pentru Universitatea de Stat din Moldova! Din 30 iunie, USM este singura instituție de învățământ superior de la noi membră a UNICA, Rețeau instituțională de Universități din Capitalele Europei.

Acest lucru de venit posibil, după ce Asambleea Generală a UNICA a aprobat unanim candidatura USM-ului.

Astfel, Universitatea de Stat devine partener egal al marilor centre universitare ale Europei, obținând dreptul de voce la masa de discuții, în care participă deopotrivă Imperial Coledge din Londra, Universitatea din București, Universitatea din Viena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea din Amsterdam, Freie Universität Berlin, Universitatea din Helsinki sau Universitatea Sapienza.

UNICA a fost fondată în anul 1990, iar în prezent este alcătuită din 51 de universități din 37 de capitale ale Europei, combinând peste 180.000 de personal universitar și 2.000.000 de studenți.

Totodată, Universitatea de Stat din Moldova a anunțat că, din toamnă, tinerii vor putea studia alte două programe noi de licență, acreditate internațional, specialitatea Game Design, la Facultatea de Matematică și Informatică și specialitatea Producție Multimedia, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, direcția jurnalistică în Producția Multimedia USM fiind, în prezent, unică în Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata