Centrul Naţional Anticorupție critică legea adoptată de Parlament privind modul de numire a directorului acestei instituții fără concurs public

Centrul Naţional Anticorupție critică legea adoptată de Parlament privind modul de numire a directorului acestei instituții fără concurs public. Într-un comunicat de presă, CNA subliniază că legea „nu corespunde interesului public general”. „Acesta va contribui la slăbirea instituțională și subminarea independenței CNA în calitate de entitate specializată în prevenirea și combaterea corupției”, se mai spune în comunicat.

În normele proiectului supus expertizei anticorupție a fost identificată concurența normelor de drept, atât cu dispozițiile actelor normative naționale, cât și cu prevederile actelor normative internaționale în domeniul anticorupție.
În scopul preîntâmpinării apariției manifestărilor de corupție la aplicarea în practică a prevederilor proiectului, considerăm oportună redactarea acestuia în contextul obiecției și recomandării din prezentul raport de expertiză anticorupție.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata