Cercetători europeni: „Ar putea fi viață pe Venus”

Viața există sau a existat pe Venus? Asta încearcă să afle oamenii de știință europeni și americani, care au găsit gaz fosfan în norii lui Venus, ceea ce indică posibile semne ale vieții extraterestre. Ei îl atribuie microbilor suspendați în atmosferă, deși constatarea este încă preliminară și trebuie confirmată.

„Există două posibilități îndepărtate. Una este că există un element chimic necunoscut. A doua posibilitate este că ar putea exista un fel de formă de viață în atmosfera lui Venus care produce fosfina pe care am detectat-o”, explică autorii studiului

Venus are cea mai fierbinte atmosferă din sistemul solar. Acest lucru se datorează faptului că este compus în principal din gaze cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon.

Din anii 1960 au existat mai multe misiuni ale NASA pe Venus. Studiul actual arată primul semn de viață pe acea planetă. Venus ar fi avut un ocean în urmă cu milioane de ani și că viața ar fi putut apărea acolo. O posibilă misiune NASA la Venus s-ar putea lansa în următorul deceniu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata