Navalnîi ar intenționa să se întoarcă în Rusia

Opozantul rus Aleksei Navalnîi intenţionează să revină în Federaţia Rusă, după ce va primi tratamentul necesar într-o clinică din Berlin. Acest lucru l-ar fi declarat politicianul rus procurorilor germani, scrie presa americană, cu referire la surse de încredere din serviciul german de securitate.

Aleksei Navalnîi este conştient de starea în care se află, de cele întâmplate cu el şi unde se află la moment. De asemenea, Navalnîi le-ar fi spus procurorilor germani că nu intenţionează să se refugieze în Germania, dar îşi doreşte să revină în Federaţia Rusă pentru a-şi continua „misiunea”.

Navalnîi a refuzat să coopereze cu organele de anchetă din Rusia, care au propus părţii germane să colaboreze în cazul otrăvirii opozantului rus. Opozantului rus, în vârstă de 44 de ani, i s-a făcut rău la 20 august, la bordul unui avion cu care se întorcea din Siberia la Moscova. Spitalizat iniţial la Omsk, în Siberia, el a fost transferat la 22 august în Germania, unde autorităţile se declară sigure că a fost otrăvit.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata