Chicu anunță cifrele! Câți bani ar cheltui Maia Sandu pentru deplasările din această săptămână

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ar cheltui pentru călătoriile din această săptămână 139 200 de lei. Cifrele au fost prezentate de ex-Premierul țării, Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit fostului premier, această sumă reprezintă doar cheltuielile pentru președinta Sandu, nefiind luate în calcul banii cheltuiți pentru întreaga delegație.

„Londra, New-York, Berlin – acestea sunt destinațiile dînsei pentru această săptămână. Și acești bani au fost împrumutați de stat săptămâna trecută de la bănci sub 22% anual. Desigur, prezența la funeraliile din Londra justifică orice bani, dar plimbările astea de câteva ori pe an pe transatlantic și de câteva ori pe lună prin alte țări, sunt doar o banală terapie plătită din bani publici. Pentru președinta, careia aflarea în țară îi provoacă disconfort și dezechilbre”, a scris Ion Chicu.

Amintim că, pe parcursul zilelor de marți și miercuri, Maia Sandu va fi la New York, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global. În contextul vizitei la ONU, șefa statului va participa la câteva evenimente în domeniul educației și va avea mai multe întâlniri bilaterale.
La revenirea acasă, Președinta Maia Sandu va efectua o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde se va întâlni cu Cancelarul Federal Olaf Scholz, cu Svenja Schulze, ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, cu membri ai Bundestagului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din această țară.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata