Chicu îi cere Maiei Sandu să se lase de populisme, după ce președintele a cerut prelungirea interdicției pentru exportul de grâu

Fostul premier al țării, Ion Chicu, o îndeamnă pe președintele Maia Sandu să se lasă de populisme la subiectul rezervei de grâu a statului. Sfatul fostului prim-ministru vine în contextul în care, zilele trecute, Sandu a cerut Guvernului să prelungească interzicerea exportului de grâu.

Ion Chicu îi sugerează președintelui să discute acest subiect și cu agenții economici din domeniu, nu doar cu ai săi consilieri.

De asemenea, acesta o sfătuie pe Maia Sandu să vorbească și cu partenerii de dezvoltare ai țării, în special cu FMI, pentru a afla care vor fi consecințele pentru țară a acestor scamatorii populiste și periculoase, zice Chicu.

El adaugă că Maia Sandu ar trebui să consulte Acordul încheiat de Moldova cu Fondul Monetar Internațional, în aprilie 2020, votat în Parlament și de către Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și corespondența ulterioară între părți la capitolul interzicerii exportului de cereale.

Fostul premier Ion Chicu mai spune că asemenea implicări ale politicienilor în economie dăunează şi sunt asemeni unei tornade, lasând în urma lor doar distrugeri.

Amintim că, recent, Maia Sandu a cerut prelungirea interdicției pentru exportul de grâu din țară până pe 31 iunie. Asta după ce anterior a solicitat același lucru până pe data de 12 aprilie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata