Chicu: „Pentru a putea plăti salariile și pensiile, Ministerul Finanțelor a mai împrumutat și săptămâna aceasta de la bănci circa 1,4 miliarde de lei”

Pentru a putea plăti salariile și pensiile, Ministerul Finanțelor a mai împrumutat și săptămâna aceasta de la bănci circa 1,4 mlrd. lei, informează ex-premierul, Ion Chicu, cu trimitere la datele oficiale ale statului.

Potrivit lui Chicu, rata dobânzii pentru creditul (VMS) luat pe un an a ajuns la 19,5%.

Ion Chicu: „Atenție, obligațiunile cu maturitatea de 3 ani, au fost plasate la o rată de 14% anual dobândă fixă. Adică, PAS are de gând să mențină inflația catastrofală încă cel puțin 3 ani. Maia Sandu, încotro mergem?”

Ex-premierul Ion Chicu este nedumerit și o întreabă pe președintele țării, Maia Sandu, cum e posibil ca valoarea importurilor în primele 4 luni ale anului să crească cu 37,1% față de perioada similară a anului trecut, iar încasările acumulate de vamă la buget să crească doar cu 21%.

„Și asta, în condițiile majorării cotelor accizei la benzină și motorină, la țigări și alte mărfuri accizate. Și asta, în condițiile deprecierii leului față de dolar”, precizează Ion Chicu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata