Zelenski: „Ucraina trebuie să obțină totul pentru a câștiga”

NATO subliniază importanța sprijinirii Kievului într-unul dintre cele mai critice momente ale războiului, când bătălia decisivă pentru Donbass este în desfășurare. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, le-a spus colegilor săi din Alianța Nord-Atlantică care sunt „nevoile urgente” ale campaniei militare împotriva Rusiei, iar secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunțat un pachet suplimentar de ajutor pentru Ucraina.

(Lloyd Austin, secretarul de stat american în domeniul apărării)

„Statele Unite vor oferi Ucrainei un pachet suplimentar de asistență de securitate de 1 miliard de dolari. Include muniție ghidată MLRS, încă 18 obuziere și vehicule tactice pentru a le remorca, precum și 36.000 de cartușe de 155 mm”.

Pachetul de ajutor militar al SUA include, de asemenea, 650 de milioane de dolari pentru două sisteme suplimentare de apărare de coastă și mii de radiouri securizate, ochelari de vedere pe timp de noapte și lunete termice. Într-un mesaj către Parlamentul Ceh, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a insistat asupra acestui lucru.

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Ucraina trebuie să obțină totul pentru a câștiga. Arme moderne și suficient de puternice pentru a obține un avantaj asupra armatei ruse; sprijin financiar pentru contracararea Rusiei, ale cărei economii și venituri sunt încă semnificative: în cele 100 de zile ale acestui război, din 24 februarie, Rusia a câștigat deja 93 de miliarde de euro doar din vânzarea de produse energetice”.

Ucraina asigură că a primit 10% din ceea ce a fost promis. Dar este important nu numai cine și ce va da. Nu mai puțin important este momentul în care sosește această asistență. Ucraina spune că are nevoie de el cât mai curând posibil.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata