Chișinăul se pregătește pentru organizarea celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut un apel către actuala Guvernare ca să-și unifice eforturile pentru o bună organizare a Reuniunii Comunității Politice Europene ce va avea loc în țara noastră la data de 1 iunie.

Astfel, edilul a cerut responsabililor să fie pregătite și transmise, în această săptămână, toate demersurile necesare pentru ca municipiul Chișinău să fie pregătit de organizarea Consiliului UE.

„Cred c-ar fi foarte bine ca împreună cu Guvernul să ne îngrijim ca de la Aeroport și până la destinațiile de bază unde vor ajunge oaspeții de înalt rang, să avem amenajate zonele, să fie cât se poate de bine organizat totul.”, a spus Ceban în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău.

Potrivit primarului, demersurile vor fi transmise către autoritatea centrală pentru a uni eforturile în a interveni în organizarea și desfășurarea evenimentului pe partea de logistică și de infrastructură.

„În acest sens, suntem gata să depunem toate eforturile ca pe partea de infrastructură, partea de logistică, oaspeții să se simtă ca la ei acasă și să aibă impresii pozitive despre toți noi, despre Republica Moldova, despre Chișinău.”, a mai spus Ion Ceban.

Precizăm că, cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe data de 1 iunie, anul curent, la Chișinău.

O invitație oficială în acest sens a fost semnată, săptămâna trecută, de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, de Președintele Consiliului European, Charles Michel, și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata