Șeful Direcției sănătate Chișinău: „Numărul cazurilor de gripă va CREȘTE”

Situație paradoxală în municipiul Chișinău provocată de gripa sezonieră. Deși, săptămâna trecută a fost înregistrată o descreștere nesemnificativă, autoritățile rămâne în alertă, deoarece, în continuare, se așteaptă o nouă creștere a numărului de infectări. Despre acest lucru a comunicat Boris Gîlca, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Capitalei.

„O noutate, cu atenție, o spun – bună, deoarece înregistrăm o descreștere neesențială a cazurilor de infecții respiratorii pe teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv o descreștere a numărului de internări în spitalele pentru copii, dar rămânem îngrijorați cu referire la infecția confirmată prin gripă.”, a spus Boris Gîlca, șeful Direcției sănătate Chișinău.

Noul val epidemiologic ar urma să apară ca urmare a revenirii copiilor la ore, a mai spus șeful Direcției Sănătate Chișinău.

„Noi credem că în această săptămână am putea să avem în continuare o creștere a infecțiilor respiratorii acute, datorită revenirii în colectivități a copiilor după vacanța de iarnă. Ce ține de infecțiile cu gripă, cu certitudine vom avea o continuă creștere, cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie.”, a adăugat Gîlca.

Ținând cont că cei mai afectați de gripa sezonieră sunt cei mici, autoritățile locale au declarat că în prima săptămână de școală din acest an, din cauza virozelor, au lipsit de la ore aproximativ 2.770 de copii.

„Din cei 98.623 de copii înscriși în instituțiile secundare au lipsit 8.466 de copii, dintre care, pe motiv de boală, 2.776 de copii. Vreau să menționez că, referitor la instituțiile preșcolare, în cele 156 de instituții de învățământ preșcolar sunt înscriși 37.935 de copii în 1.557 de grupe. În săptămâna de referință, 31% din copii au lipsit pe motiv de boală 982 de copii sau 8%.”, a relatat Andrei Pavaloi, șeful interimar al Direcției Educației Chișinău.

Cu toate acestea, în prezent, nicio grădiniță sau grupă din Capitală nu a fost închisă din cauza situației epidemiologice, a conchis Pavaloi.

Amintim că, peste 5.200 de cazuri de infecții respiratorii au fost confirmate săptămâna precedentă în municipiul Chișinău, dintre care jumătate s-au depistat la copii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata