Cinci candidați s-au lansat în campania prezidențală

CINCI candidați s-au lansat astăzi în campania pentru alegerile prezidențiale de pe 1 octombrie. Igor Dodon, Maia Sandu, Renato Usatîi, Violeta Ivanov și Tudor Deliu au făcut primul pas, după ce semnăturile lor au fost aprobate de către Comisia Electorală. Toți au promis că vor reuși să rezolve probleme pe care le are Moldova în acest moment. Declarativ, deocamdată.

Tudor Deliu a declarat că va refuza de facilitatea pazei de stat în cazul în care va ajunge președinte și promite să activeze conform prevederilor constituționale. La eveniment a participat și liderul PLDM, Vlad Filat.

„A venit timpul când trebuie să răspundem franc la întrebările care ne macină și ne dezbină, pentru ca, ulterior, să mergem hotărâți, construind un stat pentru oameni și nu a oamenilor pentru stat”.

Lidera PAS, Maia Sandu, s-a lansat și ea în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Potrivit ei, „Moldova nu-şi mai permite nici improvizaţie, nici corupţie”.

„Ele ne aduc lacrimi, ele ne costă vieți. Un stat prost condus este o boală, dar noi cu DVS. avem medicamentul – aceasta este votul nostru. Este vocea noastră, care se aude tot mai răspicat în case, pe străzi, în sate și-n orașe”.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Spre deosebire de ceilalți candidați care s-au lansat astăzi, Renato Usatîi a apărut singur în fața camerelor de filmare. Renato Usatîi a promis „să facă ordine” și să distrugă corupția din țară.

„Astăzi vă promit că-n Republica Moldova sunt foarte buni ofițeri. Și-n CNA, și-n MAI, și-n SIS. Astăzi vă promit că vom crea o structură de forță nouă din cei mai buni ofițeri. Important nu e cum se va numi, ci să lupte cu corupția la cel mai înalt nivel. Și nu contează că e vorba despre un deputat în Parlament, de un judecător, de un membru al Guvernului, de prim-ministru, de Președintele țării”.

De partea cealaltă, Violeta Ivanov, care s-a lansat și ea astăzi, a fost însoțită la eveniment de conducerea echipei Partidului „ȘOR”, inclusiv liderul formațiunii, Ilan Șor, ce-i drept online, care și-a asumat angajamentul personal pentru implementarea tuturor punctelor din programul Violetei Ivanov.

„Vă spunem că vă simțim energia dvs, ceea ce este o mobilizare în plus pentru frumoasa noastră la început de campanie. E economie puternică ar asigura prosperitatea țării noastre și, respectiv, un nivel înalt de viață pentru cetățenii Republicii Moldova. Pentru asta sunt necesare acțiuni urgente. Moldova are nevoie stringentă de îmbunătățirea climatului de afaceri pentru a atrage investiții străine, iar pentru aceasta trebuie să asigurăm, în primul rând, o justiție corectă și independentă”.

Dodon a fost printre primii care s-a lansat în campanie. Evenimentul s-a desfășurat pe un șantier de construcție a unui drum. Alături de el au fost mai mulți susținători, inclusiv Zinaida Greceanîi, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, primari socialiști și un grup de veterani.

„Ne propunem să revenim cu o reformă a constituției. Cunoașteți că deja am ieșit cu o reducere a numărului de deputați și de interzicerea traseismului politic, care deja a devenit o practică vicioasă. De asemenea, o să venim cu reforma justiției, imediat după ce va fi avizată pozitiv împreună cu partenerii noștri externi”.

Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie au fost înregistraţi șase candidaţi: Renato Usatîi – Partidul Nostru, Andrei Năstase – Platforma Demnitate şi Adevăr, Tudor Deliu – Partidului Liberal Democrat, Igor Dodon – candidat independent, susținut de PSRM, Violeta Ivanov – Partidului Politic Şor, Maia Sandu – Partidul Acţiune şi Solidaritate, în așteptarea confirmării semnăturilor fiind Octavian Țîcu – PUN – și Dorin Chirtoacă, din partea blocului „Unirea”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata