Cincizeci de stații de așteptare a transportului public urmează a fi renovate

Cincizeci de stații de așteptare a transportului public din Chișinău urmează să fie renovate. Municipalitatea a lansat procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare, iar ofertele pot fi depuse în perioada 16 – 28 septembrie.

Până la sfârșitul anului curent urmează a fi instalate pavilioane, cu posibile adaptări dimensionale în funcție de locația instalării, în locurile unde acestea sunt deteriorate complet sau chiar lipsesc. Totodată, vor fi amenajatele platformele prin pavaj sau asfalt, la nivelul trotuarului, cu asigurarea accesului în stație a persoanelor cu necesități speciale, sau a părinților cu copii în cărucioare”, susține primarul capitalei, Ion Ceban.

Pentru aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocate 4,5 milioane de lei.

De la sfârșitul anului trecut și până în prezent, Direcția generală transport și căi de comunicație, a reușit reabilitarea a o sută de stații de așteptare, bugetul alocat pentru aceste lucrări fiind de 8 milioane de lei. Lucrări de renovare se fac în prezent actual și de către agentul economic, în gestiunea căruia se află 300 de stații din capitală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata