Cine ar putea fi înlocuitorul cancelarului german, Angela Merkel, care se retrage spre sfârșitul acestui an

Premierul Bavariei, Markus Soeder, şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la postul de cancelar al Germaniei, afirmând că va rezolva chestiunea în curând şi amiabil cu rivalul său, şeful Partidului Creştin-Democrat, Armin Laschet, scrie news.ro, cu referire la reuters.com.

În ultima perioadă au crescut presiunile pentru o decizie rapidă, dacă Soeder, liderul Uniunii Social –Creştine, sau liderul CDU, Armin Laschet, ar trebui să candideze din partea alianţei de două partide, în alegerile din 26 septembrie, pentru succedarea Angelei Merkel.

Laschet este în urma lui Soeder în sondajele de opinie, dar, ca lider al partidului CDU, are sprijinul unor premieri de landuri puternici.

Pe măsură ce alegerile din septembrie se apropie, conservatorii presează pentru o decizie referitoare la candidatură, pentru a pune capăt speculaţiilor care provoacă diviziuni.

Laschet a spus că următorul pas va avea loc luni, când vor avea loc întâlniri ale comitetelor CDU şi CSU, dar nu a oferit un termen pentru o decizie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata