CIO respectă rezultatele sportivilor

Comitetul Internaţional Olimpic a decis ca sportivii care şi-au asigurat deja biletul pentru Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo să rămână calificaţi la evenimentul amânat pentru 2021.

Responsabilii CIO şi cei ai celor 32 de federaţii sportive implicate în Jocurile de vară, reuniţi în cadrul unei teleconferinţe, au căzut de acord asupra acestui principiu de bază, chiar înainte de a discuta o dată de reprogramate a competiţiei care urma să se desfăşoare între 24 iulie şi 9 august.

Și asta în contextul în care, aproximativ 57% dintre cei 11.000 de participanţi la Olimpiadă au obţinut deja calificarea, conform cifrelor comunicate de CIO. Ce ține de sportivii moldoveni, bilet spre turneul final și-au asigurat sunt Anastasia Nichita, lupte libere, Zalina Petrivskaya, atletism, Alexandra Mîrca, tir cu arcul, Serghei Marghiev, atletism, Dumitriana Surdu, atletism, Tatiana Salcuțan, înot și Lilia Fisikovici, atletism.

Amintim că Comitetul Internaţional Olimpic şi guvernul japonez au căzut de acord, marţi, pentru o amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza situaţiei sanitare, fiind pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial când marele eveniment mondial nu se desfăşoară la data prevăzută iniţial.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata