Circa 200 de angajați IGSU sunt antrenați la lichidarea consecințelor în urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul R. Moldova

Salvatorii IGSU din nordul și centrul R. Moldova lucrează în regim sporit în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în seara zilei de 25 iulie. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale a Inspectoratului, de intervențiile angajaților IGSU a fost nevoie în 13 localități din raioanele Edineț, Fălești, Râșcani, Bălți, Glodeni, Soroca, Criuleni, Hîncești, Ștefan Vodă, Ialoveni, Ocnița, Drochia, dar și în capitală, transmite IGSU.

Echipele de salvatori IGSU au intervenit pentru a defrișa mai mulți copaci doborâți pe drumurile locale, care au blocat circulația în municipiul Edineț și alte localități, dar și pentru înlăturarea arborilor și crengilor, care s-au prăbușit peste mai multe autovehicule. Totodată, rafalele puternice de vânt și ploi torențiale au smuls foi de ardezie de pe acoperișurile mai multor case și clădiri. Cele mai multe intervenții au avut loc în municipiul Edineț și în orașul Cupcini. Aici, salvatorii au efectuat lucrări de defrișarea copacilor doborâți și deblocarea drumurilor.
La moment, situația se ameliorează, iar în urma intervențiilor IGSU la deblocarea drumurilor, circulația rutieră în municipiul Edineț a fost restabilită.
Mai mult, echipele IGSU sunt antrenate la deblocarea traseului spre mănăstirea „Nașterea Domnului” Zăbriceni.
În total, potrivit datelor operative, către ora 06:00, în localitățile afectate salvatorii au efectuat peste 100 intervenții la lichidarea consecințelor condițiilor meteorologice nefavorabile.
La momentul actual, în nordul țării pentru lichidarea consecințelor furtunii sunt antrenați peste 195 de salvatori cu 49 autospeciale de intervenție. În urma intemperiilor nimeni nu a avut de suferit.
Totodată, în urma furtunii, în mai multe localități din țară au fost înregistrate deconectări de la energia electrică. La data de 26 iulie, către ora 06:00, au rămas deconectate parțial de la energia electrică 76 localități, din 9 raioane printre care raioanele Drochia, Dondușeni, Soroca, Rîșcani, Edineț.
Salvatorii și pompierii continuă să lucreze la fața locului. Prejudiciile și pagubele materiale în urma condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate urmează a fi stabilite ulterior în cadrul Comisiilor pentru Situații Excepționale teritoriale.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata