Circa 200 de moldoveni, exploatați pe șantierele din Franța. În schemă au fost implicați angajați ai MAI și Serviciului Vamal

Noi detalii din operațiunea oamenilor legii din Moldova în comun cu cei din cadrul Tribunalului de la Lyon Franța, DIICOT România privind destructurarea unei organizației criminale specializată în trafic de ființe umane, organizarea migrației ilegale, fals de documente oficiale, spălare de bani.

Potrivit oamenilor legii, membrii grupării au pus pe roate o afacere ilegală, care activa pe teritoriul mai multor țări din UE și care le aducea venituri groase deja de câțiva ani.

(Sergiu Rus, procuror)

„Colegii din Franța ne-au transmis și numele mai multor victime. Potrivit listei care a fost prezentată, figurau circa 200 de victime ale traficului uman, persoane, cetățeni din Republica Moldova, care au fost exploatați pe șantierele din Franța. Au fost exploatați prin muncă, la diverse construcții ”.

Printre complici sunt și doi angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției și din cadrul Serviciului Vamal. Despre asta s-a aflat în urma reținerilor efectuate. Potrivit INI, în Franța, până acum, au fost reținute 14 persoane. Sunt cetățeni ai Franței, ai României, dar și din Moldova. Au fost rețineri și în Moldova. Este vorba despre 30 de persoane, 14 dintre aceștia au statut de învinuit, iar alte 16 persoane au statut de bănuit.

Sechestru s-a pus pe 18 milioane de lei, imobile, automobile de lux, anunță oamenii legii.

Câte zece ani de pușcărie riscă indivizii care sunt acuzați de fals în acte, iar cei care traficau oameni riscă până la 20 de ani de închisoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata