CNESP s-a răzgândit: Transportul rutier va putea circula la 100% din capacitate

Prevederea care limita capacitatea transportului feroviar și rutier în trafic raional, local și municipal la 50% a fost suspendată, până pe 28 februarie, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, timp în care sectorul va fi supus verificărilor privind respectarea măsurilor epidemiologice. Totodată, s-a renunțat la restricția care spunea că piețele vor activa doar trei zile pe săptămână. Acestea vor activa conform deciziilor comisiilor teritoriale de sănătate publică.

Amintim, pe 15 februarie, s-a decis impunerea mai multor restricții. Printre ele se numără limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional la 50% din capacitate, iar în transportul rutier în trafic local și municipal – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Printre restricții se mai numărau sistarea activității centrelor comerciale în weekend. De asemenea, s-a stabilit că piețele vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția celor agricole.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata