Până în iulie, guvernul britanic are de gând să vaccineze toată populația adultă

Guvernul britanic a anunțat că își propune să vaccineze fiecare adult până la sfârșitul lunii iulie – cu o lună mai devreme decât ținta sa anterioară. De asemenea, dorește ca toată lumea cu vârsta peste 50 de ani sau cu o afecțiune de bază să primească un vaccin înainte de 15 aprilie.

Anunțând noua țintă, secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că, în ciuda faptului că furnizorii întâmpină probleme de producție, care au afectat vecinii Marii Britanii din UE, Marea Britanie ar trebui să aibă provizii de care are nevoie pentru a accelera campania sa de vaccinare. Pfizer și AstraZeneca, cei doi producători de vaccinuri pe care le folosește Marea Britanie, au întâmpinat probleme de aprovizionare în Europa.

Peste 17,2 milioane de persoane, aproape o treime din adulții țării, au primit prima dintre cele două doze de ser, de când vaccinările au început, pe 8 decembrie. Marea Britanie întârzie administrarea dozei de vaccin secundar până la 12 săptămâni după prima, pentru a oferi o protecție parțială cât mai multor persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata