Cod galben de caniculă pentru mâine, 26 iunie

După o lungă așteptare, Moldova se va bucura în sfârșit de un prim weekend de vară autentică, cu valori maxime ce vor depăși +30 de grade Celsius, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Totodată, mai spun sinopticienii, mâine vom avea parte și de cer parțial senin, precum și de vânt care va sufla slab și moderat. Cu toate acestea, mai ales în zonele de Nord și Centru, temporar, ar putea să cadă și precipitații slabe, dar care vor fi însoțite de tunete, descărcări electrice, vijelii și chiar grindină.

Ce ține de temperatura aerului resimțită sâmbătă, la Nord, aceasta va urca până la +31 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra valori termice de +32 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valoarii de +33 de grade.

Noaptea, minimele vor oscila între +18 și +23 de grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, atât duminică, cât și în debutul săptămânii viitoare, vremea de afară va suferi mici schimbări termice, urmând ca maxima aerului să coboare cu câteva grade. Cerul însă va rămâne parțial senin, ploile se vor retrage în totalitate, iar vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata