Cod Galben de pericol de incendiu, în contextul temperaturilor ridicate

Meteorologii au emis un Cod Galben de pericol de incendiu, valabil până pe 15 iulie. Astfel, pe arii extinse se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Caniculă în toată legea, potrivit meteorologilor, după ce duminică a intrat în vigoare un Cod Galben în acest sens, valabil până 12 iulie, inclusiv.

Astfel, marți, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la 32 grade, iar noaptea coboară până la 18 grade, cu cer însorit. În Centru, termometrele vor indica până la 34 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 20 grade. În Sudul țării, vom avea parte de circa 36 grade pe timp de zi, iar noaptea vor fi în jur de 20 grade.

În Capitală, temperaturile se vor ridica până la 34 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 21 grade, cu vânt moderat. Miercuri va fi și mai cald. Specialiștii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11–18, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale.

De asemenea, este important consumul zilnic a circa 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice, dar și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata