Motorina și benzina continuă să se scumpească. Prețurile pentru marți

Motorina și benzina continuă să se scumpească, dar nu cu mult. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru marți.

Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 25,26 de lei, cu șase bani mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 21,96 de lei pentru un litru, cu patru bani mai mult.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 03,98 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 06,72 lei per litru, în cazul motorinei standard.

ANRE constată că, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, prețurile la carburanți au înregistrat o creștere moderată care s-a încadrat într-un coridor cuprins între 2-7 %. Factorii care au influențat nivelul prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard în luna precedentă au fost creșterea cotațiilor Brent și Platts în rezultatul unui consum tot mai mare dictat de perioada vacanțelor de vară, deprecierea monedei naționale în raport cu dolarul SUA și ajustarea, începând cu 1 iulie, a marjei comerciale specifice în mărimea ratei inflației.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata