Cod Roșu de COVID-19 la Chișinău

De astăzi începe o nouă etapă în lupta contra pandemiei de COVID-19 la Chișinău, unde, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit gradul de Cod Roșu, asimilat Stării de Urgență în Sănătate Publică.

În context, primarul general al capitalei, Ion Ceban a dispus crearea unui grup de lucru pentru elaborarea planului de răspuns şi control al infecţiei COVID-19 în municipiul Chișinău, menționând astfel că școlile și magazinele nu se vor închide.

„Primul lucru foarte important, procesul educațional se va desfășura conform programului prestabilit. Nu se închide nicio instituție educațională în acest sens. Copiii trebuie să învețe, cu păstrarea tuturor normelor. Urmează să fie aplicate toate măsurile și controalele la COVID. Activitatea agenților economici, că tot ne întreabă dacă se vor închide mall-urile, magazine, supermarket-uri, nu se vor închide. Se vor desfășura după aceleași criterii stabilite anterior.”

În context, edilul a precizat că urmează a fi modificat orarul lecțiilor astfel încât să fie mai comod pentru părinți, profesori și mai bine pentru elevi.

La final, Ion Ceban, care a mai declarat că Primăria va oferi suportul necesar grupului de lucru pentru gestionarea situaţiei epidemiologice şi diminuarea infecţiilor la nivel de municipiu, a menționat că înăsprirea sau relaxarea măsurilor de sănătate publică din Chișinău vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Amintim că de astăzi, alături de capitală, și în alte 25 de localități din țară a fost instituit gradul de Cod Roșu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata