Noi reguli pentru moldovenii care vor să intre în România

Autoritățile de la București au actualizat noile măsuri de intrare și aflare a cetățenilor străini pe teritoriul României. Astfel, cei care intră în țară vor intra în carantină dacă vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Totuși, persoanele plasate în carantină pot evita să stea 14 zile izolați dacă fac în a cincea zi un test COVID-19 și acesta este negativ.

„Aceste restricții vor fi mai nuanțate pentru cei care vin și stau în România pentru o perioadă de maxim trei zile nu li se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test negativ efectuat înainte cu 48 de intrarea în România. Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ, vor putea ieși din carantină”.

Cel mai probabil, moldovenii vor trebui să se supună acestor reguli, întrucât țara noastră înregistrează aproape zilnic recorduri de contaminări cu virusul Covid-19/

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata