Codul Educației va fi îmbunătățit: Tinerii profesori vor beneficia de sprijin de la stat timp de cinci ani

Tinerii specialiști de la noi, angajați în sistemul educațional, vor beneficia de acordarea facilităților din partea statului pentru o perioadă de cinci ani, și nu de trei, cum a fost până în prezent. În acest sens, în ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat modificarea Codului educației.

Astfel, la nivelul învățământului general, printre altele, a fost stabilită o formulă echitabilă a procedurilor de autorizare și acreditare a instituțiilor de învățământ, indiferent de forma de proprietate, iar la nivelul învățământului profesional tehnic se optează pentru excluderea bacalaureatului profesional, fiind obligatoriu doar examenul de calificare.

Pentru nivelul învățământului superior vor fi introduse prevederi care vor crea premise de atragere în aulele studențești a practicienilor din domeniile militar, al artei, sportului și al tehnologiilor informaționale. În premieră, în cadrul instituțiilor de învățământ superior, va fi introdusă posibilitatea de realizare a învățământului dual.

Mai mult, pentru a susține învățarea pe tot parcursul vieții, Guvernul va finanța din bugetul de stat activitățile de formare a adulților în domenii de importanță social-economică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata